Neem contact op

SQL Advanced

Datum op aanvraag
0Bekijk selectie

Algemene omschrijving

Deze tweedaagse training is ontworpen om snel en slim meer met jouw data te kunnen doen. De training helpt je met het opstellen van gevorderde query’s waarmee specifieke vraagstukken opgelost kunnen worden. Ook komen specifieke BI query objecten aan bod waarmee jij eenvoudig aan de informatievraag van jouw (interne) klanten kunt voldoen. Als deelnemer maak je tijdens de training een aantal oefeningen om kennis te maken met de geavanceerde mogelijkheden van SQL en dit wordt afgesloten met een eindopdracht. Deze opdracht bevat een real-life scenario en deze kun je bij gelegenheid maken om jouw opgedane kennis toe te passen en te testen. Na afloop van de training ben jij in staat om geavanceerde query’s te schrijven en de performance van jouw query’s verbeteren.

Voor wie is deze opleiding bestemd

De training is bedoeld voor gebruikers van relationele databases (bijvoorbeeld Microsoft SQL Server, ORACLE, Microsoft Access, MySQL, Apache Open Office Base, IBM DB2, PostgreSQL, SAS en SQLite). Je hebt ervaring met het schrijven van query’s. De training is geschikt voor zowel databasegebruikers als functioneel beheerders en data-analisten.

Voorkennis

Het wordt aangeraden om ervaring te hebben in het lezen, opstellen en uitvoeren van query’s. Indien je hier weinig tot geen ervaring mee heeft wordt aangeraden om eerst de SQL Basis training te volgen.

Gewenste trainingen

Inhoud van de SQL Basis training

Deze tweedaagse training bestaat uit de volgende modules:

  • Uitleg verschillende datamodellen
  • Basis elementen van een query
  • Slim ophalen van informatie
  • BI specifieke query objecten
  • Top en offset query’s
  • Statistische functies
  • Triggers: do’s en dont’s
  • Performance tuning van een database
  • Geavanceerde database scripts
  • Data replicatie

Trainingsmateriaal

Het materiaal is ontwikkeld door Axians, op basis van de ervaringen van onze Business Intelligence consultants. Doordat je tijdens de workshop gebruik maakt van een demonstratiedatabase, kun je alle mogelijkheden zelf ervaren zonder risico’s. De workshop wordt in het Nederlands gegeven. Na afloop van de workshop ontvang je een bewijs van deelname.

Liever een andere datum of locatie?

Wil je deze workshop liever op een andere datum of een andere locatie volgen? Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Indien gewenst kan deze workshop ook als in-company workshop voor jou en je collega’s worden verzorgd. We zijn je graag van dienst!